Werkweken van 110 uur. Deze hovenier draaide ze 2 jaar lang!

Je moet hard werken om een succesvol hoveniersbedrijf op te bouwen. Maar wat is hard werken? Brabander Marijn van Herp (26) draaide de eerste twee jaar werkweken van 110 (!) uur. ´Natuurlijk is dit pittig, maar ik zie het als een investering in mijn toekomst.´


Je bent inmiddels bijna 4 jaar actief met Van Herp Totaal Tuindesign. Altijd al hovenier willen worden?

Mijn vader had dertig jaar een eigen tuincentrum en het zag er lange tijd naar uit dat ik hem zou opvolgen. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik echter steeds meer het idee dat de retailbranche niet bij mij paste. Aangezien ik in het groen ben opgegroeid, wilde ik daar toch in blijven werken. Vandaar de keuze om bij een hoveniersbedrijf te gaan werken.

Anderhalf jaar later startte je in Waalwijk al je eigen onderneming.

Ik wilde mijn eigen koers varen, dus besloot ik om mijn baan op te zeggen. Dat was echt een sprong in het diepe. Natuurlijk had ik bij mijn vader en bij mijn baas gezien wat het ondernemerschap inhield, maar zelf aan het roer staan is toch anders. Het waren spannende tijden. Toen ik voor mezelf begon, had ik namelijk maar één project in de agenda staan. Gelukkig heb ik geen dag zonder werk gezeten en groeide mijn klantenkring snel.

Hoe bevalt het ondernemerschap?

Nog steeds goed. Natuurlijk zijn er dagen met uitdagingen, problemen kent een ondernemer namelijk niet. Met een eigen onderneming word je deels geleefd. Aan de andere kant heb je ook veel vrijheid.

Je draaide werkweken van 110 uur. Dat is toch niet gezond?

Vanaf dag één heb ik mij voorgenomen om vijf jaar te ´knallen´. Ik wilde een succesvol bedrijf opbouwen en in staat zijn om mijn medewerkers altijd te voorzien van werk. Dat bereik je niet vanzelf, daar moet je echt hard voor werken. Natuurlijk houd je dit geen jaren vol. In die eerste jaren ben ik één keer de man met de hamer tegengekomen en heb ik anderhalve week op bed gelegen. Vanaf toen heb ik besloten om wekelijks onder de honderd uur te blijven.

Hoe kom je tot een werkweek van 110 uur?

Dat is van maandag tot en met zaterdag werken van zes uur in de ochtend tot elf uur in de avond. Op zondag werkte ik altijd acht uurtjes. Tegenwoordig doe ik het rustiger aan en probeer ik de vrijdagavond, zaterdagavond en zondag vrij te houden. Dat was wel even wennen.

Wat is de impact van de extreme werktijden op je sociale leven?

Die is groot. Extreme werktijden en het opbouwen van een relatie gaan lastig samen en mijn vrienden zag ik alleen af en toe op zaterdagavond. M´n familie zag ik nog minder. Mijn huidige vriendin begrijpt dat mijn bedrijf veel tijd vraagt, maar remt mij wel af. Mijn doel is om binnen anderhalf jaar af te bouwen naar zestig tot zeventig uur in de week.

Inmiddels sta je op het punt om je vierde medewerker aan te nemen. Wat is voor jou de ideale omvang van je bedrijf?

Ik wil niet te groot worden, want dan wordt het lastiger om kwaliteit te blijven waarborgen. Mijn droom is vijf medewerkers in dienst te hebben. Dan kunnen we met twee teams werken voor aanleg en onderhoud. Bovendien zou het leuk zijn als ik naast mijn kantoorwerk zelf af en toe ook nog de tuin in kan. Dat blijft toch het mooist.

Wanneer gaat je droom in vervulling?

Ik hoop volgend jaar, want mijn doel is om jaarlijks één nieuwe medewerker aan te nemen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want net als bij andere hoveniers in Nederland is het momenteel ook voor mij een uitdaging om nieuwe medewerkers te werven.

Staat dat de groei van je bedrijf in de weg?

Nee, want tot nu toe heb ik ieder jaar één nieuwe medewerker aangenomen. Ondanks dat de orderportefeuille van volgend jaar al helemaal vol zit, blijf ik één medewerker per jaar aannemen. Het klinkt misschien gek uit de mond van een ondernemer, maar ik zit nu niet te wachten op veel nieuwe aanvragen. Daarom maak ik tegenwoordig zo min mogelijk reclame en heb ik al een hele tijd niets meer op Facebook gezet.

Hoe verklaar je het succes?

Ik denk dat onze professionele ontwerpen een belangrijke rol spelen, net als de presentatie met video en 3D. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om afspraken met klanten na te komen. Dat klinkt als een open deur, maar dit blijkt voor veel hoveniers vaak lastig.

Je omschrijft Van Herp Totaal Tuindesign als een bedrijf dat gek is op nieuwe ontwikkelingen. Wat maakt jullie innovatief?

Op onderhoudsgebied doen we alles zoveel mogelijk elektrisch in plaats van motorisch. Dat is beter voor de gezondheid van de medewerkers en natuurlijk voor het milieu. Ook zorgt dit voor minder geluidsoverlast. Verder maken we zoals gezegd volop gebruik van 3D-tekeningen en video’s van tuinen. We zijn nu bezig met de volgende stap om klanten hun toekomstige tuin nog beter te laten visualiseren, maar daarover kan ik nu nog niets vertellen.

Welke nieuwe producten zijn volgens jou in opkomst?

Keramiek wordt steeds meer toegepast, bijvoorbeeld onder verstek gezaagde randen rondom een zwembad. Composiet blijkt een goed alternatief voor hardhout. Verder is aluminium duidelijk in opkomst, stijlvol en duurzaam materiaal voor losse frames of een complete pergola. Ik merk vooral dat steeds meer mensen voor kwaliteit kiezen. We hebben bijvoorbeeld zonweringen van verschillende partijen gehad, maar naar verloop van tijd rolde het systeem niet meer goed of bleef het zelfs vasthangen. Nu kiezen wij voor LuxxOut zonweringen. Die functioneren goed, ook op de lange termijn. Daarnaast lopen de zonweringen niet vast als een houten constructie krimpt of uitzet.

Heb je tenslotte nog een tip voor andere hoveniers?

Blijf helder communiceren met je klant en ´nee´ is ook een antwoord. Bijna elke hovenier zegt ´ik doe het wel’. Maar als je te druk bent, kun je die verwachtingen niet altijd waarmaken. Ook bij ons komt het wel eens voor dat we ‘nee’ moeten zeggen. Niet altijd leuk, maar als je eerlijk en helder communiceert heeft de klant over het algemeen meer begrip voor de situatie.

 

Meer informatie over LuxxOut?

LuxxOut B.V.