Umbra pergolazonwering showtuin

NIEUW: Zonwering Umbra

De Umbra is de broer van de populaire Solem. Deze nieuwe pergola zonwering beschikt over een strak doek, eenvoudig op te rollen in een cassette. Het doek is dan volledig uit beeld. Umbra past in elk willekeurig frame en matcht bijvoorbeeld heel goed met een aluminium pergola.


Strak doek

Zoals we gewend zijn van de Solem zonwering hangt het doek in sierlijke boogjes. De baleinen zorgen voor stevigheid en de boogjes voor een geweldige sfeer. Toch kregen wij veelal de vraag of wij ook een systeem hebben waarvan het doek strak staat. Dit past natuurlijk goed bij de moderne tuinen van tegenwoordig. Wij hebben naar aanleiding hiervan de Umbra zonwering ontworpen. Bij dit systeem loopt het doek door 2 geleiders. Het doek wordt door middel van de slingerbediening in- en uitgerold. Door het oprolmechanisme wordt het doek met een koord uit de cassette gerold. Ter ondersteuning van het doek hangt er in het midden een extra balein.

Doek rolt op in cassette

Een groot voordeel van de Umbra is dat het doek  in de cassette gerold wordt. Het doek wordt hierin door het hele jaar heen beschermd tegen de weersomstandigheden. Het beschermdak is hierdoor bij de Umbra niet van toepassing.

Maatwerk

De Umbra zonwering is per mm te bestellen. Van een minimale breedte van 1,20m tot maximaal 4m. De uitval is maximaal tot 4m te bestellen. Heeft u een speciale situatie, neem dan contact met ons op.

Specificaties

Het doek van de Umbra is het Tibelly doek welke we kennen van de Solem zonwering. Het Tibelly doek heeft een waterafstotende coating maar in tegenstelling tot de Solem is dit systeem niet regenbestendig. Bij regen moet de zonwering ingerold wordt. Dit omdat het doek niet onder afschot gemonteerd wordt. Het water kan hierdoor niet afgevoerd worden, waardoor er zakvorming ontstaat. Hierdoor zal er nog meer water gaan verzamelen op het doek en zal het uiteindelijk te zwaar worden voor het systeem.

Hoe te bestellen?

In de meetinstructies kunt u de juiste meetinformatie lezen. Bij bestelling moet de onderstaande gegevens aangegeven worden:
– Type: Tussenbouw of Inbouw;
– Breedte in mm;
– Uitval in mm;
– Kleur doek.

Umbra Tussenbouw

De Umbra wordt bij tussenbouw geheel tussen de balken van het frame gemonteerd.

Umbra Inbouw

De inbouw zonwering is alleen mogelijk in combinatie met een frame van Aluminiumpergola.nl. De cassette van de Umbra wordt aan de achterbalk van het frame gemonteerd. Het oprolmechanisme is ingebouwd in de voorste ligger. Deze is speciaal ontwikkeld voor in een koker. Het systeem is niet geschikt om als opbouw te gebruiken.

Meer informatie over LuxxOut?

LuxxOut B.V.