Windscherm of glazen schuifwand. Wat kies jij?

Windscherm of glazen schuifwand. Wat kies jij?

30 juni 2021

Een windscherm van LuxxOut® en een glazen schuifwand hebben één ding gemeen: ze houden de wind tegen. Maar wat is voor jou de ideale oplossing? Wij zetten de grootste verschillen op een rij.

Constructie en montage windscherm

Zelfs de grootste krachtpatser kan erover meepraten: een glazen schuifwand til je niet zomaar even op. Iets om rekening mee te houden tijdens de montage, maar zeker ook in het voorwerk. De constructie moet de glazen schuifwand natuurlijk wel kunnen dragen. Een windscherm van LuxxOut®  is beduidend lichter en dat merk je tijdens de montage.

Buitenleven of buiten leven?

Een glazen schuifwand is de perfecte verbinding tussen binnen en buiten. Comfort en luxe in de tuin. Nadeel voor sommigen is dat je toch altijd een beetje een ´binnengevoel´ houdt. Een windscherm biedt meer vrijheid en flexibiliteit voor wie buiten wil leven. Je speelt met elementen als wind en zon, want een windscherm van LuxxOut® doet tegelijkertijd dienst als zonwering.

Uitzicht

Nog een verschil: een schuifwand blijft altijd voor een deel in het zicht, ook in ingeschoven toestand. Dat is bij een windscherm niet het geval. Die verdwijnt in de cassette en vormt dus geen belemmering voor je uitzicht.

Onderhoud: let op de kindervingers

Een LuxxOut® windscherm en een glazen schuifwand zijn beide gemaakt van duurzame, onderhoudsvriendelijke materialen. Je kunt er met weinig inspanningen jarenlang plezier van hebben. Maar let op! Heb je (jonge) kinderen? Glas werkt vaak als een magneet op de kinderhanden, waarvan de afdrukken zeker zichtbaar worden in de zonneschijn. Ook regendruppels kunnen op glas sporen achterlaten.

Prijs

Wat kost het? Dat wil je als echte Nederlander natuurlijk weten. Voor een glazen schuifwand moet je over het algemeen dieper in de buidel tasten dan voor een windscherm.

Conclusie: Een windscherm van LuxxOut® en een glazen schuifwand houden je allebei uit de wind. Qua uitstraling en gebruik zijn er echter grote verschillen. Welke oplossing voldoet aan jouw wensen?

Digitaal inspiratiemagazine Outside

Digitaal magazine aanvragen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

magazine afbeelding