Uit de wind zitten op uw terras? Kies het juiste windscherm

Uit de wind zitten op uw terras? Kies het juiste windscherm

30 juni 2021

Wie kent het niet: u wilt heerlijk buitenzitten in de zon, maar de wind is een spelbreker. Waar een frisse wind in de zomer heerlijk verkoelend kan zijn wil u op een iets koelere dag juist uit de wind zitten. Een flexibele oplossing om de wind tegen te houden óf optimaal door te laten is wat ons betreft dan ook een must voor uw terras. In deze blog leggen wij uit welke opties er zijn voor windwering zodat u het beste systeem voor uw terras kunt kiezen.

Wat is een windscherm en waarvoor is een windscherm handig?

Wanneer u zich gaat oriënteren op een oplossing voor een windvrij terras kan het maar zo zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Van flexibele glaswanden tot losse doeken en alles daar tussenin. Tussen al deze oplossingen zit ook een groot prijsverschil. In het assortiment van LuxxOut® vindt u een aantal multifunctionele windschermen. De Vento, Vita en de Inova. Een windscherm is een wind-brekend doek welke eenvoudig kan worden opgerold. Doordat het doek fijne mazen heeft wordt de wind als het ware gebroken waardoor u hem niet tot nauwelijks meer voelt. Het doek is dus niet volledig gesloten, u kunt door het doek heen kijken. U kunt ook nog kiezen voor een doek dat de zon tegenhoud of voor optimale privacy zorgt op uw terras. Dat beperkt wel de doorkijk.

Het horizontaal uittrekbare windscherm: overal toepasbaar

Een windscherm wordt verticaal of horizontaal uitgetrokken. Met een horizontaal windscherm trekt u het doek van links naar rechts – of andersom – om uit de wind te zitten. Het LuxxOut® Inova windscherm is zo’n horizontaal uittrekbaar windscherm. Deze kan vrijstaand geplaatst worden op een terras (met behulp van de cassette- en eindmast), of tussen de palen van een pergola of veranda en is daarmee geschikt voor iedere situatie.

De verschillende verticale windschermen

De LuxxOut® Vento en Vita zijn verticaal uittrekbare windschermen. Het doek wordt aan de bovenzijde van het windscherm opgerold. Deze windschermen zijn gemaakt voor plaatsing onder een veranda of pergola. En doordat de windschermen op maat gemaakt worden passen ze altijd in uw veranda of pergola.

Windscherm Vita is de luxe variant. U trekt het doek eenvoudig naar beneden en haakt het vervolgens aan de meegeleverde houders. Het doek wordt automatisch op spanning gehouden door de ingebouwde veer. Wanneer u het doek oprolt zal deze opgeborgen worden in de gesloten cassette. In deze cassette is het doek het hele jaar door beschermt tegen alle weersinvloeden. Met de LuxxOut®  Vita heeft u keuze uit verschillende doek-kleuren en doek-types. Zo kunt u kiezen uit een doek voor enkel windwering, een doek dat ook geschikt is voor zonwering en tenslotte een volledig dicht doek: perfect voor privacy op uw terras.

Ondek de LuxxOut® Vita

De LuxxOut® Vento is een eenvoudiger, maar niet minder functioneel windscherm! Het doek rolt u uit door middel van de slingerbediening. Wanneer u het windscherm oprolt zal deze opgerold worden om de as, en zonder een cassette daaromheen. Door het ontbreken van de cassette is het design van de LuxxOut® Vento ranker en zal daardoor minder opvallen op uw veranda of pergola. Het doek van de LuxxOut® Vento is transparant voor een optimale doorkijk én perfect windwerend. Het doek is altijd zwart van kleur. Door de eenvoudigere uitvoering is de LuxxOut® Vento een stukje goedkoper dan de LuxxOut® Vita.

Digitaal inspiratiemagazine Outside

Digitaal magazine aanvragen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

magazine afbeelding