Interview Luxxout dealer Ernst Baas

Interview Luxxout dealer Ernst Baas

30 juni 2021

LuxxOut® heeft dealers door het hele land. Eén van deze dealers is Ernst Baas Tuininrichting, uit het Zuid-Hollandse Waddinxveen. Ernst Baas Tuininrichting is sinds 2019 dealer van LuxxOut® en zusterbedrijf Aluminium Pergola. Wij zijn benieuwd hoe zij dealer geworden zijn en hoe de samenwerking verloopt. Daarom zoeken we eigenaar Ernst Baas op in de sfeervolle showroom in Waddinxveen.

Eerste kennismaking met LuxxOut®

“Wij zijn nu circa een jaar dealer van LuxxOut®, maar we kennen LuxxOut® al langer” zo vertelt Ernst Baas ons. “De vertegenwoordiger ­benaderde ons destijds­ om te kijken of we samen konden werken. Dat zal zo rond 2015 geweest zijn. Ik was direct enthousiast over de producten. Vooral de combinatie van de eenvoud en doelmatigheid van de windschermen en zonweringen sprak mij direct aan. Enkele weken later hebben we LuxxOut® toen ook nog bezocht op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.”

Toch koos Ernst er destijds voor geen dealer te worden: “Op dat moment verkocht LuxxOut® ook nog rechtstreeks aan particulieren. Dat was jullie strategie. Ik zag wel de mooie kwaliteit van de schermen en een mooi product. Maar het is altijd lastig om een product te verkopen waar een leverancier zelf ook op de markt actief is. Daarom werd ik toen geen dealer. Samen met LuxxOut®  is er toen besloten om, bij wijze van test, toch een Inova windscherm op te hangen. “De eerste twee jaar hebben we er toen twee projecten mee gedaan bij bestaande relaties van ons. Omdat jullie het zelf ook verkochten paste ik het product verder niet echt toe.” En waar het windscherm ondertussen gebleven is? “Ik heb hem uiteindelijk zelf gekocht en bij mijn zwembad geplaatst. Zo kan ik er zelf ook van genieten!”

De start van de samenwerking

Begin 2019 koos LuxxOut® ervoor de webshop te sluiten en volledig te focussen op de dealers. “Toen wij de nieuwsbrief hierover ontvingen belde ik direct naar LuxxOut®.” Lachend: “Er zat nog geen tien minuten tussen het mailtje en dat telefoongesprek, ­­­dat ging allemaal heel snel.” Het was Ernst direct duidelijk dat er nu wel een samenwerking mogelijk was. “We zijn toen gaan praten over een dealerschap. Ondertussen tekenden we de producten ook al in bij de eerste projecten. De eerste bestelling kwam zelfs nog voordat we officieel dealer waren. Wat het voor ons extra interessant maakte was de combinatie met het zusterbedrijf van LuxxOut®, Aluminium Pergola. Dit is eens iets anders dan een houten pergola en maakt het assortiment met LuxxOut® compleet.”

Ondertussen is Ernst Baas alweer een jaar dealer van zowel LuxxOut® als Aluminium Pergola. “De samenwerking bevalt ons goed, de producten zijn eenvoudig te monteren en van goede kwaliteit.” Gevraagd naar zijn toekomstvisie op de samenwerking tussen LuxxOut® en Aluminium Pergola is Ernst duidelijk: “Blijf geloven in de kracht van eenvoud en kwaliteit. Verder zou ik zelf graag nog eens een pergola van Aluminium Pergola in de showtuin plaatsen. Wellicht binnenkort!”

Meer info over Ernst Baas Tuininrichting? Bezoek dan zijn website: https://www.ernstbaastuininrichting.nl/

Digitaal inspiratiemagazine Outside

Digitaal magazine aanvragen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

magazine afbeelding