Houten pergola met zonwering? Geniet van het comfort van LuxxOut®.

Houten pergola met zonwering? Geniet van het comfort van LuxxOut®.

30 juni 2021

Meer sfeer, schaduw en comfort op je terras? Met een houten pergola met zonwering realiseer je het allemaal. Een pergola van hout zorgt voor sfeer en de handige zonwerings-oplossingen van LuxxOut® zorgen voor het comfort. De combinatie van een houten pergola met zonwering is dus ideaal maar waar kies je voor en welke zonwering past het beste bij jouw houten pergola?

De pergola: waar je op moet letten

Veel LuxxOut® verkooppunten kunnen ook de realisatie van een bijpassende houten pergola regelen. Ben je zelf handig, dan kun je ook goed zelf een pergola maken. Veelgebruikte houtsoorten voor een pergola van hout zijn Douglas en Eiken. Beide houtsoorten zijn robuust, bestand tegen weer en wind én zorgen voor een warme uitstraling op je terras. Omdat hout een natuurproduct is kan het natuurlijk wel iets gaan werken. Uitzetten, krimpen, kromtrekken: hout doet het allemaal. Hoe dunner de houten balk hoe meer hij zal gaan werken. Wij adviseren daarom om minimaal balken van 10×10 cm te gebruiken.

De producten van LuxxOut® zijn voorbereid op de werking van hout, bij kleine vervormingen zal het LuxxOut® systeem dat opvangen: mits natuurlijk op de juiste manier ingemeten en besteld.

De zonweringen voor in je houten pergola

Er is een ruime keuze in zonwering voor een houten pergola’s: LuxxOut® biedt hierin twee systemen. De Solem en de Umbra. De filosofie van LuxxOut® is om producten te maken die jaren meegaan, makkelijk in de bediening en vooral duurzaam zijn. Beide zonweringen bedien je dan ook eenvoudig door middel van een trekstang (de Solem) of een slingerbediening (de Umbra).

 

DE LUXXOUT SOLEM

De Solem zonwering van LuxxOut® is karakteristiek en duidelijk herkenbaar. Het golvende doek is eenvoudig uit te schuiven door de twee aluminium geleiders. Licht en soepel creëer je schaduw op jouw terras. De sfeer van deze luxe zonwering is mediterraans: warm en sfeervol. Maak een keuze uit een van de vele doeken en bepaal de sfeer op je terras.

Schuif je de zonwering weer in? Dan kun je deze opbergen onder het optionele Solem beschermdak. Hieronder zit de Solem zonwering goed beschermd tegen weersinvloeden en kun je de zonwering zelfs ‘s winters buiten laten hangen.

 

DE LUXXOUT UMBRA

De nieuwste telg van het LuxxOut®-assortiment: de LuxxOut umbra. Deze moderne zonwering heeft, in tegenstelling tot de Solem, een volledig strak doek. Het doek wordt constant op spanning gehouden door de slimme, maar eenvoudige techniek. Want dat is de kracht van LuxxOut®: de combinatie van eenvoudige techniek en optimaal comfort. Door middel van de draaistang draai je de Umbra soepel uit en geniet je van de schaduw en sfeer op je terras.

Wanneer de zonwering is ingedraaid zit deze in de cassette. Hiermee zit het doek helemaal afgesloten en voorkom je aantasting door het weer of insecten: wel zo’n fijn idee.

Tip: nooit meer onderhoud met een aluminium pergola

Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Ontdek dan de aluminium pergola. Deze multifunctionele pergola’s zijn niet van hout gemaakt, maar van aluminium. Hiermee realiseer je een pergola die niet rot en waar nooit groot onderhoud aan gedaan hoeft te worden: wat is er nu fijner dan dat? Neem voor meer informatie contact op een van onze verkooppunten.

Meer informatie?

De LuxxOut® zonweringen zijn een verrijking voor je terras, helemaal in combinatie met een mooie houten pergola. Bestel daarom vandaag nog jouw LuxxOut®zonwering bij een van onze verkooppunten.

Digitaal inspiratiemagazine Outside

Digitaal magazine aanvragen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

magazine afbeelding