Bediening-zonwering handmatig of elektrisch

Bediening-zonwering handmatig of elektrisch

30 juni 2021

Zonwering op je terras zorgt voor optimaal comfort, ook tijdens de zomermaanden. Buiten zitten zonder zonnesteek en beschermd tegen UV. Zo’n zonwering is dus een belangrijke aankoop voor het comfort op je terras, en daar komen veel keuzes bij kijken. Een van de grotere dilemma’s is de bediening: handmatig of toch elektrisch? In deze blog leggen we de voor- en nadelen van beide systemen uit, dus lees snel verder!

Comfort: gemak dient de mens

Comfort is een heerlijk gevoel, zowel binnen als buiten. Dat onderdeel mag dus niet vergeten worden bij de aanschaf van zonwering. Een elektrische zonwering, vaak uitgevoerd met afstandsbediening, maakt dat je met een druk op de knop in de schaduw zit, maar is dat altijd de beste oplossing?

Wij hebben bij onze systemen gekozen voor een handmatige bediening. En dat deden we niet voor niets. Wij geloven in de kracht van eenvoud. Onze handmatige bedieningen zijn stevig uitgevoerd en kunnen tegen een stootje. Geen lege batterijen op het moment suprême en nooit kapotte motoren of weigerende besturingen.

Prijs en onderhoud

Alles moet betaald worden, dus ook toegevoegde luxe als een elektrische bediening. En dat zie je terug in de aanschaf- en onderhoudsprijzen. Een elektrische zonwering van topkwaliteit kost als snel enkele duizenden euro’s, terwijl je met een handmatige zonwering voor een fractie van dat bedrag al klaar bent. Ook in onderhoud is de handmatige zonwering goedkoper. Geen dure afstandsbedieningen die vervangen moeten worden, maar een enkele, simpele draai- of trekstang van onverwoestbare kwaliteit.

Hoe bedien ik zo’n handmatige zonwering?

Een van de grootste misverstanden bij een handmatige zonwering is dat de bediening een zware klus is. De tijd van piepende scharnieren en stugge draaimechanismen zijn we allang voorbij. De LuxxOut® zonweringen zijn uitgevoerd met een eenvoudige, soepele draai- of trekstang. Met een simpele handeling draai je de zonwering zo over je terras uit.

Maar ja, je kent het wel: mooie zonwering aangeschaft en na een aantal jaar en mooie zomers is het gedaan met de pret. Alsnog die piepende bedieningen en weigerende techniek. Niet met LuxxOut.® Onze systemen zijn door onszelf ontwikkeld en worden in-huis geproduceerd. Hiermee voldoen wij aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en kunnen we maar liefst 2 jaar garantie op jouw zonwering geven. Dat is ook comfort!

Samenvatting: handmatig of toch elektrisch

Wil je met een druk op de knop je zonwering kunnen bedienen? Dan is de elektrische variant voor jou de beste keuze. Met de handmatige zonwering moet je iets meer doen voor de bediening van je zonwering, maar krijg je daar een lagere aanschafprijs en een nog betere kwaliteit voor terug. Tel uit je winst!

Hoe te bestellen?

De LuxxOut® zonweringen zijn een verrijking voor je terras. Bestel daarom vandaag nog jouw LuxxOut® zonwering bij een van onze verkooppunten.

Digitaal inspiratiemagazine Outside

Digitaal magazine aanvragen

Ik ga akkoord met de Privacy Policy

magazine afbeelding