De bediening van je zonwering: handmatig of toch elektrisch?

Zonwering op je terras zorgt voor optimaal comfort, ook tijdens de zomermaanden. Buiten zitten zonder zonnesteek en beschermd tegen UV. Zo’n zonwering is dus een belangrijke aankoop voor het comfort op je terras, en daar komen veel keuzes bij kijken. Een van de grotere dilemma’s is de bediening: handmatig of toch elektrisch? In deze blog leggen we de voor- en nadelen van beide systemen uit, dus lees snel verder!

 

Comfort: gemak dient de mens

Comfort is een heerlijk gevoel, zowel binnen als buiten. Dat onderdeel mag dus niet vergeten worden bij de aanschaf van zonwering. Een elektrische zonwering, vaak uitgevoerd met afstandsbediening, maakt dat je met een druk op de knop in de schaduw zit, maar is dat altijd de beste oplossing?

Wij hebben bij onze systemen gekozen voor een handmatige bediening. En dat deden we niet voor niets. Wij geloven in de kracht van eenvoud. Onze handmatige bedieningen zijn stevig uitgevoerd en kunnen tegen een stootje. Geen lege batterijen op het moment suprême en nooit kapotte motoren of weigerende besturingen.

Losse zonweringsdoeken naast elkaar

Prijs en onderhoud

Alles moet betaald worden, dus ook toegevoegde luxe als een elektrische bediening. En dat zie je terug in de aanschaf- en onderhoudsprijzen. Een elektrische zonwering van topkwaliteit kost als snel enkele duizenden euro’s, terwijl je met een handmatige zonwering voor een fractie van dat bedrag al klaar bent. Ook in onderhoud is de handmatige zonwering goedkoper. Geen dure afstandsbedieningen die vervangen moeten worden, maar een enkele, simpele draai- of trekstang van onverwoestbare kwaliteit.

Hoe bedien ik zo’n handmatige zonwering?

Een van de grootste misverstanden bij een handmatige zonwering is dat de bediening een zware klus is. De tijd van piepende scharnieren en stugge draaimechanismen zijn we allang voorbij. De LuxxOut zonweringen zijn uitgevoerd met een eenvoudige, soepele draai- of trekstang. Met een simpele handeling draai je de zonwering zo over je terras uit.

Maar ja, je kent het wel: mooie zonwering aangeschaft en na een aantal jaar en mooie zomers is het gedaan met de pret. Alsnog die piepende bedieningen en weigerende techniek. Niet met LuxxOut. Onze systemen zijn door onszelf ontwikkeld en worden in-huis geproduceerd. Hiermee voldoen wij aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en kunnen we maar liefst 2 jaar garantie op jouw zonwering geven. Dat is ook comfort!

Samenvatting: handmatig of toch elektrisch

Wil je met een druk op de knop je zonwering kunnen bedienen? Dan is de elektrische variant voor jou de beste keuze. Met de handmatige zonwering moet je iets meer doen voor de bediening van je zonwering, maar krijg je daar een lagere aanschafprijs en een nog betere kwaliteit voor terug. Tel uit je winst!

Losse zonweringsdoeken naast elkaar

Hoe te bestellen?

De LuxxOut zonweringen zijn een verrijking voor je terras. Bestel daarom vandaag nog jouw LuxxOut zonwering bij een van onze verkooppunten. Wil je jouw zonwering alvast inmeten? De meetinstructies zijn opvraagbaar via 0342 490 699 , info@luxxout.com of bij een van de verkooppunten.

Meer informatie over LuxxOut?

LuxxOut B.V.